Megfulladt egy 14 éves lány, mert a medencetakaró alatt felejtették

Forrás: Shutterstock -
gyász tragédia fulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya kártérítést követel. Sem a csapattársaknak, sem az edzőnek nem tűnt fel, hogy a rossz minőségű medencetakaró alá szorult. 

Nabila Maazouzt, az Oregoni Püspöki Iskola 14 éves tanulóját, aki a Liberty High School úszócsapatának tagja volt, holtan találták meg a medencetakaró alatt egy edzés után még 2019. november 20-án. A lány családja 70 millió dollárt, azaz nagyjából 21,8 milliárd forint kártérítést és esküdtszéki tárgyalást követel.

A család állítja: az uszodában használt medencetakarók hibásak és veszélyesek voltak, biztonsági szempontból sértették az ipari szabványokat. A takarók olyan szívóerőt hoztak létre, ami megakadályozta, hogy az úszók egyedül kimászhassanak alóla. Továbbá sehol nem volt feltüntetve az eszköz veszélyessége.

Nabila Maazouzt holtan találták meg a medencetakaró alatt egy edzés után még 2019. november 20-án Forrás: The Nabila Maazouz Memorial Fund

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.