Az édesanya kártérítést követel. Sem a csapattársaknak, sem az edzőnek nem tűnt fel, hogy a rossz minőségű medencetakaró alá szorult. 

Nabila Maazouzt, az Oregoni Püspöki Iskola 14 éves tanulóját, aki a Liberty High School úszócsapatának tagja volt, holtan találták meg a medencetakaró alatt egy edzés után még 2019. november 20-án. A lány családja 70 millió dollárt, azaz nagyjából 21,8 milliárd forint kártérítést és esküdtszéki tárgyalást követel. 

A család állítja: az uszodában használt medencetakarók hibásak és veszélyesek voltak, biztonsági szempontból sértették az ipari szabványokat. A takarók olyan szívóerőt hoztak létre, ami megakadályozta, hogy az úszók egyedül kimászhassanak alóla. Továbbá sehol nem volt feltüntetve az eszköz veszélyessége. 

Nabila Maazouzt holtan találták meg a medencetakaró alatt egy edzés után még 2019. november 20-ánForrás: The Nabila Maazouz Memorial Fund

Megkaptuk a keresetet és átadtuk az ügyvédjeinknek. Továbbra is együttérzünk a családdal, és mindenkivel, akiket lesújtott Nabila tragikus halála. Hillsboro városa elkötelezett amellett, hogy a város összes létesítményében gondoskodjon a közösség minden tagjának biztonságáról és jólétéről - nyiltkozta a város szóvivője a People-nek.