"Nektek is el kellett volna égnetek" - Mocskolódó üzeneteket kaptak a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói

Forrás: AFP/HANDOUT -
hozzátartozó veronai buszbaleset üzenet tárgyalás mocskolódás zaklató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem öt évvel a veronai buszbaleset után, 2021. október 26-án akár jogerős ítélet is születhet az ügyben. A tragédia 18 áldozatot követelt. De nem csak a sofőr áll bíróság elé a napokban.

A velencei bíróságon ma kezdődik a sofőr, V. János pere, akit korábban nem jogerősen 12 év szabadságvesztésre ítéltek.

"Tavaly nyáron született meg az elsőfokú ítélet, ami után a sofőr ügyvédei felmentésért fellebbeztek. Eddig önszántából egyszer sem nézett bele a szemünkbe, így nem is számítunk arra, hogy személyesen megjelenik. Sajnos, megteheti, hogy távol marad. Fontosnak tartjuk, hogy jogerős ítélet születhessen, és legyen végre egy, az igazságszolgáltatás által is kimondott felelőse ennek a szörnyűségnek" - mondta a Blikknek Szendrei Endre, akinek az unokahúga halt meg a balesetben, és a keddi tárgyalás után azonnal utazik is haza. A férfi szeretne belenézni annak a férfinak a szemébe, aki a tragédia után mocskolódó üzenetekkel bombázta a hozzátartozókat. A zaklató tárgyalása holnap lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A veronai buszbaleset 18 áldozatot követelt Forrás: AFP/HANDOUT

"A tragédia utáni évben több más gyászoló hozzátartozóhoz hasonlóan én is kaptam mocskolódó üzeneteket. Többen feljelentést is tettek, ám azt hittük, ezekből végül nem lesz semmi. Néhány hónapja mi magunk lepődtünk meg a legjobban, amikor kaptunk egy levelet, hogy egy személyt sikerült beazonosítani és felelősségre vonni. Csak az iratbetekintés során derült ki számunkra, hogy ugyanabba az iskolába, a Szinyei Merse Pál Gimnáziumba járt korábban, ahova a gyerekek is. Állítólag az iskolával szembeni személyes sérelmei motiválták, de azt egyelőre nem tudjuk, pontosan mi. Az első évforduló előtt kaptuk az első üzeneteket, majd másfél hónapon keresztül folyamatosan jöttek újabbak. Van, aki 70-80 irományt is kapott tőle. Olyat is, hogy nekünk is el kellett volna égnünk, mint a gyerekeknek. Érthetetlen, ha valakinek az iskolával van baja, miért minket, gyászoló családtagokat bánt. Mérhetetlen fájdalmat okozott nekünk a gyalázkodásaival" - mondta a lapnak a felháborodott férfi.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.