Szinte nincs olyan súlyos buszbaleset, aminek a sérültjei között ne lenne olyan, aki maradandó károsodást szenved: az elmúlt évek legborzalmasabb tragédiáinak elszenvedői között van, aki bőrátültetésen esett át.

Az M7-esen történt szörnyű tragédiában nyolcan vesztették életüket, köztük az egyik buszsofőr és 7 nő. Az áldozatokat nehezen azonosították, annyira összeroncsolódtak a testek. A sérültek közül többeket már ki is engedtek a kórházból, de van, aki maradandó károsodást szenvedett: a nő combnyaktörést szenvedett, őt meg kell operálni, csípőprotézist fog kapni.

A buszbalesetek sérültjei örökké nyomokat cipelnek - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Az ilyen szörnyű és súlyos tragédiák sérültjei mindannyian szereznek olyan sebet, ami nem múlik. A baleset szörnyűségeire még évekig emlékezni fognak, nemcsak ők, hanem az egész ország. Nem felejtettük el a veronai buszbalesetet sem, ami 4 évvel ezelőtt történt, és amiben 18-an haltak meg. A túlélők közül lelki sérülést mindenki szenvedett, mások súlyos testi károsodást is: volt, aki bőrátültetésre szorult és sokáig képtelen volt buszra szállni a tragédia után

A 2011-es hurghadai balesetben 11-en vesztették életüket, mert a sofőr túl gyorsan hajtott. "Ott halt meg mellettem a fiam" - mondta egy túlélő a Tényeknek, aki soha nem fogja elfelejteni azt a borzalmas napot. Németh Ferenc is túlélte az egyiptomi buszbalesetet, felesége és anyja viszont nem. Fiai súlyosan megsérültek, egyikük füle le is szakadt, hetekig kómában volt.

Az 1999-es deutschlandsbergi buszbalesetben 18-an haltak meg, 27-en megsérültek. Az egyik túlélő egy időre meg is vakult, később orvos lett belőle, ma már életeket ment.