A buszbalesetek túlélői súlyos sérüléseket cipelnek: van, akinek bőrátültetésre volt szüksége

Buszbaleset az M7-esen veronai buszbaleset buszbaleset Hurghada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte nincs olyan súlyos buszbaleset, aminek a sérültjei között ne lenne olyan, aki maradandó károsodást szenved: az elmúlt évek legborzalmasabb tragédiáinak elszenvedői között van, aki bőrátültetésen esett át.

Az M7-esen történt szörnyű tragédiában nyolcan vesztették életüket, köztük az egyik buszsofőr és 7 nő. Az áldozatokat nehezen azonosították, annyira összeroncsolódtak a testek. A sérültek közül többeket már ki is engedtek a kórházból, de van, aki maradandó károsodást szenvedett: a nő combnyaktörést szenvedett, őt meg kell operálni, csípőprotézist fog kapni.

A buszbalesetek sérültjei örökké nyomokat cipelnek - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az ilyen szörnyű és súlyos tragédiák sérültjei mindannyian szereznek olyan sebet, ami nem múlik. A baleset szörnyűségeire még évekig emlékezni fognak, nemcsak ők, hanem az egész ország. Nem felejtettük el a veronai buszbalesetet sem, ami 4 évvel ezelőtt történt, és amiben 18-an haltak meg. A túlélők közül lelki sérülést mindenki szenvedett, mások súlyos testi károsodást is: volt, aki bőrátültetésre szorult és sokáig képtelen volt buszra szállni a tragédia után.

A 2011-es hurghadai balesetben 11-en vesztették életüket, mert a sofőr túl gyorsan hajtott. "Ott halt meg mellettem a fiam" - mondta egy túlélő a Tényeknek, aki soha nem fogja elfelejteni azt a borzalmas napot. Németh Ferenc is túlélte az egyiptomi buszbalesetet, felesége és anyja viszont nem. Fiai súlyosan megsérültek, egyikük füle le is szakadt, hetekig kómában volt.

Az 1999-es deutschlandsbergi buszbalesetben 18-an haltak meg, 27-en megsérültek. Az egyik túlélő egy időre meg is vakult, később orvos lett belőle, ma már életeket ment.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.