Megdöbbentő dolog derült ki a nátháról: így befolyásolhatja a koronavírus szaporodását

Forrás: Shutterstock -
kutatás nátha koronavírus védettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy orvosi szaklapban ismertettek egy vizsgálatot, ami szerint a nátha képes meggátolni a koronavírus terjedését.

AThe Journal of Infectious Diseases című amerikai orvosi szaklapban jelent meg egy cikk, amiben meglepő eredmény született a nátha és a koronavírus kapcsolatáról.

"Vizsgálatokkal kimutatták, hogy a nátha rinovírusa a szervezetben olyan interferon termelést okozott, ami megakadályozta a koronavírus szaporodását"

- áll a cikkben.

A nátha csökkentheti a koronavírus-fertőzés rizikóját (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

"Matematikai modellekkel megállapították, hogy a vírus-vírus kölcsönhatás következtében amint megszaporodik a nátha rinovírusterjedés a lakosságnál, az csökkentheti az új koronavírusos esetek gyakoriságát" - összegezte a vizsgálatot Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyeztetési szakértő a közösségi oldalán.

"Érdemes lenne ezt kutatni, akik rinovírus fertőzésen estek át és nem voltak korábban Covid-19 betegek, azoknál miként alakul a SARS-COV2 fertőzés kockázata oltási státusztól és időtől függően"

- magyarázta a magyar szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.