A tűz martalékává vált egy velencei család háza: Kovács Katalinék segítenek rajtuk

Fotó: Margitay Klára -
tűzeset Kovács Katalin család tűz tragédia segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milovics Mónika velencei otthona szinte porrá égett még november elején. A háromgyermekes édesanya élete legnehezebb időszakát éli, ám nem marad segítség nélkül: a civil kezdeményezések mellett többek között a háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozónő, Kovács Katalin is szeretne segíteni a pórul járt családon.

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia is igyekszik segítséget nyújtani annak a velencei családnak, melynek otthona porig égett. A háromszoros olimpiai, harmincegyszeres világ- és huszonkilencszeres Európa-bajnok Kovács Katalin azért döntött a támogatás mellett, mert a ház tulajdonosának, Milovics Mónikának az egyik lánya, Czeilinger Izabella korábban a VVSI kajakosaként a kölyök válogatottságig vitte, és többszörös magyar bajnoka volt az egyesületnek.

November 20-án az akadémia versenyzői közös jótékonysági edzőfutáson vettek részt, amelyen Kovács Katalin is részt vett. A bajnoknő mellett a két olimpiai ezüstéremmel büszkélkedő Pauman Dániel, valamint Tóth Dávid is az ügy mellé állt.

Fotó: Margitay Klára

"Bevallom őszintén, meglepett a kajak-kenu akadémia megkeresése. A lányom többszörös korosztályos magyar bajnok volt anno, az ő akkori edzője szólt az érdekünkben. Nagyon hálás vagyok mindazoknak, akik segíteni akarnak.

Mindenünk bent égett, tényleg semmink sem maradt. Az emberek jók és kedvesek, én mindig így gondoltam. Igyekeztem én is mindig segíteni azokon, akik bajba jutottak. A tél végéig a velencei Sport Hotelben lakhatunk a Testnevelési Egyetem jóvoltából, ott töltjük majd a karácsonyt"

-– mondta Milovics Mónika a Blikknek. Az otthonuk még november 2-án vált lakhatatlanná, a tűzöltók öt órán keresztül próbálták megállítani a lángokat, a ház sajnos teljesen megsemmisült.

A nehéz helyzetbe került családon bárki segíthet:

Név: Czeilinger Izabella

Bankszámlaszám: HU39 1040 2159 8676 8566 7777 1009 (K&H)


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.