Bár szerdán sok napsütésre készülhetünk, melegünk biztosan nem lesz. Csütörtöktől pedig egyre többfelé várható csapadék: a kb. Balaton-Budapest vonaltól északnyugatra havazás, máshol eső, havas eső valószínű.

Szerda

Reggelre ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak; ezt követően változóan felhős idő várható. Délután nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. A délkeletiszél megélénkül. Reggel -4, délután +4°C körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék: a kb. Balaton-Budapest vonaltól északnyugatra havazás, máshol eső, havas eső valószínű. A Tiszántúlon alig lesz csapadék. 0 és +7 fok között változik a hőmérséklet - a délkeleti tájakon lesz a legenyhébb idő, míg a havas északnyugaton a leghidegebb. A keleti, majd az északnyugati szél megélénkül, ami aBakonyban néhol hordhatja a havat - írja a Köpönyeg.

Télies idő lesz a héten Magyarországon.Forrás: Thinkstock

Péntek

Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. A Tiszántúlon fordul elő még vegyes csapadék, máshol csak szitálás, ködszitálás lehet. +1, +3 fok valószínű délután.

Szombat

Marad a borongós idő, pára-illetve ködfoltokkal. Napközben a déli tájakon már előfordulhat havas eső, eső. Az északias szél megélénkül. Csak kevéssel alakul fagypont felett a maximum.

Vasárnap

Borult időre van kilátás, és dél, délkelet felől egyre többfelé várható havazás, keleten azonban inkább eső, havas eső eshet. Hideg téli idő várható, 0°C körüli csúcsértékkel.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!