időjárás-előrejelzés meteorológia ködfolt időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár szerdán sok napsütésre készülhetünk, melegünk biztosan nem lesz. Csütörtöktől pedig egyre többfelé várható csapadék: a kb. Balaton-Budapest vonaltól északnyugatra havazás, máshol eső, havas eső valószínű.

Szerda

Reggelre ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak; ezt követően változóan felhős idő várható. Délután nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. A délkeletiszél megélénkül. Reggel -4, délután +4°C körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék: a kb. Balaton-Budapest vonaltól északnyugatra havazás, máshol eső, havas eső valószínű. A Tiszántúlon alig lesz csapadék. 0 és +7 fok között változik a hőmérséklet - a délkeleti tájakon lesz a legenyhébb idő, míg a havas északnyugaton a leghidegebb. A keleti, majd az északnyugati szél megélénkül, ami aBakonyban néhol hordhatja a havat - írja a Köpönyeg.

Télies idő lesz a héten Magyarországon. Forrás: Thinkstock

Péntek

Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. A Tiszántúlon fordul elő még vegyes csapadék, máshol csak szitálás, ködszitálás lehet. +1, +3 fok valószínű délután.

Szombat

Marad a borongós idő, pára-illetve ködfoltokkal. Napközben a déli tájakon már előfordulhat havas eső, eső. Az északias szél megélénkül. Csak kevéssel alakul fagypont felett a maximum.

Vasárnap

Borult időre van kilátás, és dél, délkelet felől egyre többfelé várható havazás, keleten azonban inkább eső, havas eső eshet. Hideg téli idő várható, 0°C körüli csúcsértékkel.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.