Két oltás már biztosan nem elég a koronavírus új változatával szemben: erre hívta fel a figyelmet a brit egészségügyi miniszter

Forrás: Shutterstock -
karácsony egészségügyi miniszter koronavírus-fertőzés koronavírus brit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit egészségügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírus új változatával szemben a két oltás már nem elég.

Két adag nem elegendő a koronavírus elleni oltásból, három dózis viszont már kitűnő védelmet nyújt - mondta vasárnap a brit egészségügyi miniszter. Sajid Javid hozzátette: a kormány nem értelmezi betű szerint a tudományos tanácsadó testületek által felvázolt legrosszabb eseti forgatókönyveket.

Két oltás már nem elég - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Javid a BBC közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában elmondta: a koronavírus gyorsan terjedő omikron változata Londonban a naponta újonnan kiszűrt fertőződések 80 százalékát, a más angliai térségekben azonosított új koronavírusos esetek 60 százalékát okozza.
A miniszter szerint

mindenkinek óvatosan kell összeállítania karácsonyi programjait,

de az egyéni döntéseken múlik, hogy az emberek részt vegyenek-e az idén karácsonyi partikon.
Javid nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy a kormány tervez-e újabb korlátozásokat még karácsony előtt, kijelentve: ebben a járványban semmire nincs garancia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.