Mellékhatás jelentkezett a Pfizerrel beoltott gyerekeknél: ezekre kell odafigyelni

Forrás: 123rf.com -
mellékhatás oltás gyerekek koronavírus Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ közzétette az adatait az 5 és 11 év közöttiek oltásának eredményéről.

A világ több részén is elkezdték az 5 és 11 életkor közötti gyerekek oltását, a többi között Amerikában is. Kiderült, hogy közöttük is fellépett néhány esetben a szívizomgyulladás, de azt nem közölték, hány olyan fiatal van, akinél kialakult ez az általában vírusfertőzés okozta betegség úgy, hogy nem kaptak oltást.

Képünk illusztráció Forrás: 123rf.com

Nyolc 5 és 11 éves közötti amerikai gyereknél lépett fel szívizomgyulladás, miután beoltották őket Pfizerrel - írja a Blikk. Korábban azt is közölték, hogy az idősebb korosztály esetében milyen gyakori az oltás után kialakult szívizomgyulladás. Egymillió beoltottra vetítve 69 szívizomgyulladásos esetet észleltek a 16-17 éves fiúk csoportjában, negyvenet pedig 12-15 éves fiúk csoportjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.