Felvétel készült a fekete párducról, akit legutóbb Szolnok környékén kaptak lencsevégre - Videó

Fekete Párduc videó Szolnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, tavaly decemberben láttak először Kiskunhalas környékén egy nagymacskát, amelyről kiderült, hogy valószínűleg fekete párduc. Később Kiskunfélegyházán végzett pusztítást egy ragadozó és azt feltételezik, hogy a párduc műve lehetett. Most ismét látták a fekete párducot, akiről ezúttal sikerült felvételt is készíteni. 

Fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében: a felvételt a város polgármestere osztotta meg a közösségi oldalán. A rendőrség szakértők bevonásával kezdte meg a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát. Kiderült, hogy a videó igazi, és valószínűleg egy fekete párduc az. Az állatnak azóta nyoma veszett, később viszont Kiskunfélegyházán egy ragadozó hatalmas mészárlást végzett, azt feltételezik, a párduc műve lehetett.

Nemrég ismét feltűnt Kiskunhalas környékén a fekete párduc, ezúttal sikerült felvételt készíteni róla.

Egy szemtanú nagyjából 100 méteres távolságról videózta le az állatot, majd azonnal hívta az állatbefogókat.

A Bors megkerésésére Both Zoltán elmondta, hogy amennyiben sikerül elfogni a nagymacskát, akkor a legközelebbi állatkertben fogják elhelyezni. A késöbbi tervek szerint a Fővárosi Állatkertbe fogják átszállítani, ahol már készen állnak a párduc befogadására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.