Kiderült, vajon tényleg fekete párduc kóborol-e Kiskunhalas környékén

Forrás: Shutterstock / Készítette: davemhuntphotography -
Fekete Párduc videó Kiskunhalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég került ki egy felvétel egy nagymacskáról, ami Kiskunhalas közelében kóborol. Most kiderült, valóban párduc lehetett-e. 

Fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében: a felvételt a város polgármestere osztotta meg a közösségi oldalán. A rendőrség szakértők bevonásávalkezdte meg a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

A videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi. Ezen felül a szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy:

  • a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,
  • alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
  • az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban,
  • nagy terület bejárására képes.
  • A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. Kérjük, hogy Önök is értesítsék a térségben élő – többek között internetet nem használó – hozzátartozóikat! A társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken
Az állat lábnyoma Forrás: Police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.