Szerdán is többfelé várható gyenge havazás, hófúvás. 

Kedden az esti órákban az Alföld nagy részén és a Dunántúl délkeleti vidékein sok lesz a felhő, és hószállingózás, - többnyire gyenge - havazás még több helyen is előfordulhat. Az éjszaka folyamán azonban ott is megszűnik a csapadék, északkelet, észak felől csökken a felhőzet, kiderül az ég - legkésőbb kora hajnalban a déli, délnyugati határvidéken -, szerdán napközben országszerte derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható.

Hófúvásra figyelmeztete a met.huForrás: met.hu


A szerda esti órákban érheti el az északi, északnyugati tájakat egy szakadozó, oszladozó felhősáv. Az északi, északkeleti szél éjjel még nagy területen lesz élénk, erős, elsősorban a nyugati határ mentén és az északkeleti harmadban viharos lökések is előfordulhatnak. A légmozgás az éjszaka második felétől fokozatosan veszít erejéből, és szerda estére mindenütt mérséklődik. A Tiszántúlon főként reggelig hófúvásra is számítani lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -12 fok között várható, de a kevésbé szeles, havas tájakon, illetve a fagyzugokban ennél jóval hidegebb is előfordulhat, akár -15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Kegyetlen hideg lesz hazánkban: ekkor érkezik