Mohács polgármestere, Pávkovics Gábor a város honlapján köszöntötte az újévet, és értékelte a múlt évet, emellett az idei és a távolabbi terveket is ismertette.

Pávkovics Gábor azzal kezdte az évértékelőjét, hogy 2021 eleje nem volt könnyű, hiszen a pandémia folytatódott. A tavalyi költségvetést is egyedül írta alá a járvány idején, mégis jó pár beruházást folytattak.

"A leglátványosabb ezek közül a nyáron átadott Selyemgyár. Leraktuk a kikötő alapkövét: a város történetének egyik legnagyobb, közel 8 milliárdos beruházása. Ha elkészül a kikötő és a híd a korszerű úthálózattal, azzal megnyílhat az út, hogy meghatározó logisztikai bázissá váljunk. Javában épül az új bölcsőde is, a 800 milliós beruházás 112 kisgyerek befogadására lesz alkalmas. Befejeztük a szociális szféra infrastrukturális fejlesztéseit: a Gólya utcában 33 apartmanból álló épülettömb létesült, a szomszédban teljes körű korszerűsítés történt"

-olvasható  a város honlapján.

A Selyemgyár Kulturális NegyedForrás: facebook.com/selyemgyar/

"Itt említhető az Egészségügyi Alapellátó Szervezet megszüntetése, amely nem volt önálló intézmény: ők működtették a háziorvosi szolgálatot, az éjszakai ügyeletet, az iskolaorvosi és a fogorvosi ellátást. A városgazdálkodási cégünk nyártól átvette az uszoda üzemeltetését. Nagyjából tíz évi fenntartás után került sor e lépésre. Kötöttünk egy megállapodást partnerünkkel, 5 éves időtartamra, hogy közösen működtetjük a Szent János Hotelt. Áttörést a Busójárás hozhat, ám a tényleges, teljes nyitásra csak tavasszal kínálkozik esély, a vírushelyzet enyhülése után"

-mondta a város polgármestere, aki a jövőbeli tervekről is beszélt.

Ki kell alakítanunk egy olyan városi applikációt, amely Mohács közigazgatási, idegenforgalmi információit egyaránt magában foglalja, de ide sorolható a helyi szolgáltatások felsorolása vagy éppen annak lehetősége, hogy ebédet rendeljünk. Egy QR-kód és egy okostelefon segítségével rengeteg hasznos információra tehetünk szert. A lehetőség a hozzánk érkező vendégek, kirándulók számára is adott lesz.

Emellett a kormányzat meg szeretné építeni a Duna-hidat, 2x2 sávos úttal, a központi szándék pedig az, hogy hogy az Európai Újjáépítési Alap terhére valósuljanak meg a mohácsi beruházások. 

"Amit pedig a feladatok sorában talán a legnehezebbnek érzek, az a Mohács 500. Hogy miért is nehéz 2022-ben egy négy évvel későbbi eseménysorról gondolkodni? Azért, mert idén is rengeteg feladatot kell elvégeznünk annak érdekében, hogy az ehhez köthető valamennyi beruházás, fejlesztés hiánytalanul elkészüljön 2026-ra. A Mohács 500 szempontjából 2022 nagyon meghatározó lesz. Minden erőmmel azon leszek, hogy a tervezett projektek hiánytalanul megvalósuljanak"

-tette hozzá Pávkovics Gábor, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a munkáját.