A 2022-es év nagyon különleges lesz a mohácsiak számára

Mohács tervek 2022 Pávkovics Gábor polgármester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mohács polgármestere, Pávkovics Gábor a város honlapján köszöntötte az újévet, és értékelte a múlt évet, emellett az idei és a távolabbi terveket is ismertette.

Pávkovics Gábor azzal kezdte az évértékelőjét, hogy 2021 eleje nem volt könnyű, hiszen a pandémia folytatódott. A tavalyi költségvetést is egyedül írta alá a járvány idején, mégis jó pár beruházást folytattak.

"A leglátványosabb ezek közül a nyáron átadott Selyemgyár. Leraktuk a kikötő alapkövét: a város történetének egyik legnagyobb, közel 8 milliárdos beruházása. Ha elkészül a kikötő és a híd a korszerű úthálózattal, azzal megnyílhat az út, hogy meghatározó logisztikai bázissá váljunk. Javában épül az új bölcsőde is, a 800 milliós beruházás 112 kisgyerek befogadására lesz alkalmas. Befejeztük a szociális szféra infrastrukturális fejlesztéseit: a Gólya utcában 33 apartmanból álló épülettömb létesült, a szomszédban teljes körű korszerűsítés történt"

-olvasható a város honlapján.

A Selyemgyár Kulturális Negyed Forrás: facebook.com/selyemgyar/

"Itt említhető az Egészségügyi Alapellátó Szervezet megszüntetése, amely nem volt önálló intézmény: ők működtették a háziorvosi szolgálatot, az éjszakai ügyeletet, az iskolaorvosi és a fogorvosi ellátást. A városgazdálkodási cégünk nyártól átvette az uszoda üzemeltetését. Nagyjából tíz évi fenntartás után került sor e lépésre. Kötöttünk egy megállapodást partnerünkkel, 5 éves időtartamra, hogy közösen működtetjük a Szent János Hotelt. Áttörést a Busójárás hozhat, ám a tényleges, teljes nyitásra csak tavasszal kínálkozik esély, a vírushelyzet enyhülése után"

-mondta a város polgármestere, aki a jövőbeli tervekről is beszélt.

Emellett a kormányzat meg szeretné építeni a Duna-hidat, 2x2 sávos úttal, a központi szándék pedig az, hogy hogy az Európai Újjáépítési Alap terhére valósuljanak meg a mohácsi beruházások.

-tette hozzá Pávkovics Gábor, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.