II. Erzsébet koronáját viselheti majd Kamilla, ha királyné lesz

Forrás: AFP/Eddie Mulholland -
trónörökös Károly herceg Kamilla hercegné A brit királyi család II. Erzsébet trónutódlás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február 6-án ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját II. Erzsébet. Ezzel ő lett a brit történelem első olyan uralkodója, akinek sikerült elérnie ezt az eredményt.

Erzsébet világviszonylatban is kiemelkedő, hiszen csak néhány olyan király élt a Földön, aki nála hosszabb ideig ült a trónon. Ha 2024-ig viseli a brit koronát, akkor a mostani csúcstartót, XIV. Lajost is lekörözi. A 95 éves II. Erzsébet utódjaként sokan látnák szívesen unokáját, Vilmos herceget, a királynő azonban most vasárnap nyíltan fogalmazott örökösével kapcsolatban.

Készül a királyné szerepre Forrás: AFP/Eddie Mulholland

A királynő ugyanis fiát, a trónutódlásban utána következő Károly herceget szeretné a trónon tudni. Beszédében pedig most először a nyilvánosság előtt is biztosította fiának feleségét, Kamillát arról, hogy viselheti a király hitvese, azaz Queen Consort címet. Ezt a gesztust nyomatékosította Erzsébet azzal, hogy odaadta Kamillának a saját, egykori koronáját.

Károly trónra lépése esetén Kamilla az 1937-es platina és gyémánt koronát viselheti majd, amelyen a Koh-i-Noor gyémánt is található. Az értéke felbecsülhetetlen – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.