Németh Lajos elárulta, meddig tart a szeles időjárás, és mikor jön a tavasz

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Németh Lajos tavasz napsütés tavaszias időjárás időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos meteorológus a Mokka riporterének beszélt arról, milyen időre lehet számítani, és mikor áll el végre a szél.

Ahogy arról mi is írtunk, hétfőn megdőlt az országos szélrekord a fővárosban, a János-hegyen ugyanis 105 kilométer/órás erősségű széllökést mértek. Az emberek nagy többsége már alig várja a tavaszt, sokan pedig már azzal is beérnék, ha elcsendesülne a szél. Németh Lajos elmondta, mire lehet számítani a hét további részében, és milyen idő várható a következő hetekben.

"Ez a szeles idő napközben is folytatódik, egészen a késő délutáni órákig. Nagyon gyorsan jöttek és jönnek a légköri frontok, és érdekesen alakul a hőmérséklet is. A legfrissebb mérések szerint ott, ahol fúj a szél, például a Dunántúlon, kevéssel 0 fok felett van a hőmérséklet, ezzel szemben Zabarban -8 fokot mutatnak a hőmérők"

-mondta Németh Lajos, aki a következő napokról is beszélt.

-mondta az időjós.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.