Bedurvult az időjárás: megdőlt az országos szélrekord a fővárosban

időjárás főváros Budapest Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdőlt a napi szélrekord hétfőn Budapesten: a János-hegyen 105 kilométer/órás erősségű széllökést mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Hétfőn hidegfront vonult át a térség felett, és ennek nyomán sok helyen volt viharos (60 kilométer/óra feletti) a szélerősség

- írták. A legtöbb eső a keleti határnál esett. A front mögött záporok alakultak ki, Baranyában és a Bakonyban az ég is megdörrent. Bár a viharos szélben nem volt annyira érezhető, hétfőn is folytatódott az átlagosnál kissé enyhébb idő - jegyezték meg.

Jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az erős szél veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben kiemelték: kedden a Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a középső országrészben lehetnek akár 70 kilométer/órásnál erősebb széllökések is. Késő délutántól a legtöbb helyen némileg veszít erejéből a légmozgás - tették hozzá.

Forrás: MichaelGaida/Pixabay

Január utolsó napjaiban Csehországban a rendkívüli erősségű szél óriási károkat okozott, és több mint ötvenezer háztartás maradt áram nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.