A halált választotta a betegség helyett a magyar televíziózás legendás alakja

Forrás: Fortepan/Rádió és Televízió Újság -
Lénárd Judit Magyar Televízió halálos beteg Delta öngyilkosság bemondónő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyközönség nem tudta róla, hogy beteg, ő pedig nem akart szembenézni azzal a tortúrával, ami rá várt volna. Önkezével véget vetett az életének a magyar televíziózás legendás alakja.

Ma ünnepelné 94. születésnapját Lénárd Judit, a Delta című tudományos magazin első műsorvezetője, a köztelevízió legendás bemondója. Sokan még ma is ismerik a nevét, nem is csoda, hiszen ő is egyike volt a hazai televíziózás ikonikus alakjainak, és egy lapon emlegették Tamási Eszterrel, Takácsi Marikával és Varga Józseffel.

Azt azonban csak a legszűkebb családja tudta, hogy halálos beteg.

Lénárd Judit volt az egyike a nagy magyar tévébemondóknak Forrás: Fortepan/Rádió és Televízió Újság

A színésznőként is ismert Lénárd Judit nem akart szembenézni a gyilkos kórral és a rá váró gyötrelmes véggel. 42 éves korában, 1970 nyarán öngyilkosságot követett el. Életéből és tragédiájából színdarab is született Ratkó-lányok címmel, amelyet unokája, B. Török Fruzsina színházi író-rendező készített. Az alkotó ebben a darabban arra keresi a választ, hogy miért hagyta magára a nagymama Fruzsina édesanyját, akit szintén megtámadott a gyilkos kór, és le is győzött 55 éves korában – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.