Halálos lakástűz volt Újpesten: egy ember életébe került

Forrás: shutterstock -
Újpest halál tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ember meghalt, miután kigyulladt egy újpesti társasház harmadik emeleti lakása - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán.

Hajnali fél kettőkor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére arról, hogy a Szent László téren füstöl egy társasház egyik lakása. A négyemeletes, tetőtér-beépítéses társasház harmadik emeleti lakásában hulladékok és bútorok égtek. A lakás előszobájában a tűzoltók egy eszméletlen embert találtak, az életét már nem lehetett megmenteni.

Meghalt egy ember a tűzben - Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A szomszédos lakásból a tűzoltók két felnőttet és egy csecsemőt hoztak ki légzőkészülékre csatlakoztatható mentőálarcban, a kimentetteket megfigyelésre kórházba vitték. A tűzoltók valamennyi lakást átvizsgálták, a lakókat a beavatkozás idejére arra kérték, hogy zárják be a nyílászárókat és maradjanak otthon - tették hozzá. A tűz keletkezési körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Az utóbbi időben több halálos kimenetelű lakástűz is volt, legutóbb Szigetszentmiklóson égett benn egy férfi a házában, azelőtt pedig Békésen találtak holttestet egy kigyulladt házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.