Eurovíziós Dalfesztivál: ezért döntöttek úgy, hogy kizárják Oroszországot

Oroszország Orosz-ukrán háború Eurovíziós Dalfesztivál orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta Oroszországot folyamatosan szankciók érik. Az országban nem lesz Bajnokok Ligája-döntő, és most kiderült: előadójuk nem vehet részt Európa egyik legnívósabb eseményén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. 

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége bejelentette, hogy Oroszország nem versenyezhet az Eurovíziós Dalfesztiválon. Döntésüket azzal indokolták, hogy a mostani politikai helyzetben rontaná a verseny hírnevét, ha orosz előadó is részt venne a fesztiválon.

"Továbbra is elkötelezettek vagyunk egy olyan kulturális verseny értékeinek védelmében, amely elősegíti a nemzetközi eszmecserét és megértést, összehozza a közönséget, ünnepli a sokszínűséget a zenén keresztül, és egy színpadon egyesíti Európát" - írták az Eurovision.tv-n.

Oroszország kizárásával kapcsolatban a tavalyi orosz versenyző is kifejtette véleményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.