Recirquel Újcirkusz Társulat Ukrajna háború Orosz-ukrán háború menekültek orosz ukrán háború Recirquel Társulat színészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt csütörtökön robbant ki az orosz-ukrán háború, amelyben már több katona és civil is életét veszítette. Az áldozatok között van két magyar származású harcos is, az elhunytak pontos számát azonban még nem ismerni. A harcok híre mindenkit máshol ért utol, ukrán színészek egy csoportja pont a fellépés előtt tudta meg, mekkora a baj.

A Recirquel Társulat éppen Franciaországban turnézik nagy sikerű My Land című előadásával. A hazaszeretetről, ember és az anyaföld közti örök és szétszakíthatatlan kapcsolatról szóló darabban ukrán művészek is színpadra lépnek. A színészek a francia turné első fellépése előtt tudták meg a szörnyű hírt, miszerint Oroszország megtámadta hazájukat.

– mesélte az Indexnek Vági Bence, a Recirquel művészeti igazgatója.

Az egyik színész az előadás előtt kapta a hírt, hogy hazájában, ahol édesanyja él, már bombáznak, míg egy másik művész felesége a gyerekekkel már útnak is indult Lengyelország felé

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, ide kattintva megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.