Sinkó László lánya a mai napig nem fogadta el az apja elvesztését: a színész ma lenne 82 éves

Fotó: Polyak Attila - Origo -
elvesztés halál színész művész Sinkó László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 18-án ünnepelné a 82. születésnapját Sinkó László. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész hét éve hunyt el, ám szerettei a mai napig nem fogadták el a színművész halálát.

Ma ünnepelné a 82. születésnapját Sinkó László. A Blikknek a színész lánya, Andrea mesélt arról, milyen emlékeket őriz édesapjáról, és őszintén vallott hiányáról.

"Nem is tűnik úgy, mintha eltelt volna hét év. Nem tudtam még elfogadni, hogy apu nincs többé. A szülői házban a holmijai ugyanúgy vannak, ahogyan ő hagyta. Az asztalon ott van a Nemzeti Sport, amelyet mindig olvasott, és rajta a szemüvege. Nem mozdítottuk el.

Minden ruháját, ereklyéjét megtartottuk, vannak is terveink azzal, hogy hová kerüljenek, de egyelőre erről még nem beszélnék"

-kezdte a lapnak Andrea. A színész ötven évig élt boldogságban feleségével, Gabriellával. 2015-ben épp házassági évfordulójukat készültek megünnepelni, amikor a színész elesett. Eltört a bordája, légmellett kapott, tíz nappal később pedig tüdőembóliában elhunyt a kórházban.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Lászlónak és Gabriellának két gyermekük és három unokájuk született, nagy szeretetben éltek együtt. Pár évvel férje halála után Gabriella is beteg lett, éveken át kezelték az orvosok, ám végül tavaly nyáron elhunyt.

"Nagyon friss még ez az élmény, megviselt, mert bár felnőttként éltem meg, hogy elveszítettem a szüleimet, ez akkor is fájdalmas"

- mondta Andrea, aki gyermekkorában sok közös programot csinált kettesben az édesapjával.

"Tipikus apa-lánya programunk volt, hogy elmentünk az Olimpia Szállóba, és bár akkor még nem volt divat a wellness, ott már volt medence, szauna és masszázs. Eltöltöttünk ott egy napot, nagyokat beszélgettünk, ebédeltünk, ezek a legkedvesebb emlékeim"

– emlékezett vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.