Feltételezett kábítószerkereskedőket fogtak el a rendőrök az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán. 

2022. április 7-én este az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán rendőri intézkedés alá vontak egy Budapest felől Mátészalka irányába tartó személygépkocsit és annak utasait, K. G. 37 éves és R. K. 39 éves nagydobosi lakosokat.

Feltételezett drogkereskedőket fogtak el a Szabolcs megyei rendőrökForrás: Police.hu

A személygépkocsit a férfi vezette, a vele utazó élettárs, amikor észlelte a megállásra felszólító rendőri jelzést, egy csomagot hajított ki az kocsi ablakán, amiről vizsgálat után kiderült, hogy 84,9 gramm mennyiségű amfetamin hatóanyagú kábítószert tartalmaz.

Igazoltatás közben a nő egy másik csomagtól is próbált megszabadulni, már körbeállták a rendőrök, amikor az egyik tenyeréből a földre ejtett egy alufólia-csomagot, amelyben 9,6 gramm kábítószer gyanúját keltő fehér színű massza volt.

A megalapozott gyanú szerint az élettársak a drogot otthonukban árulták, ezért az ügyben a Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A gyanúsítottakat kihallgatták, a férfit őrizetbe vették, a nő szabadlábon védekezhet - írja a police.hu.

A letartóztatásról videó is készült