Új állatfajt neveztek el Taylor Swift énekesnőről - Fotón az élőlény

Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Frazer Harrison -
kutatás Taylor Swift ezerlábú állatfaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikai tudósok Taylor Swift amerikai énekesnőről neveztek el egy ezerlábú fajt.

A 32 éves sztár nevét viselő új ezerlábú fajt a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedezték fel az Appalache-hegységben. A körülbelül 22 centiméter hosszú, gerinctelen állat a Swift Twisted-Claw Millipede nevet kapta, tudományos elnevezése pedig Nannaria swiftae. A névadó a kutatás egyik vezetője, Derek Hennen volt. Az amerikai tudós a Twitteren arról írt, hogy nagy rajongója Swift zenéjének, tanulmányai során sok erőt merített belőle, és azzal akarta kifejezni elismerését, hogy az új tennessee-i fajt róla nevezte el.

Hennen és kutatótársai öt éves kutatómunkával 17 új ezerlábúfajt azonosítottak tanulmányukban, ami a ZooKeys folyóiratban jelent meg. Hennen az egyik új fajnak felesége után a Nannaria marianae nevet adta - számolt be róla a Rolling Stone magazin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.