Gyalogosok közé hajtott egy jármű Berlinben

Forrás: AFP/Odd Andersen -
halál gyalogos MTI Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyalogosok közé hajtott egy jármű szerdán Berlinben. Az első sajtójelentések szerint egy ember meghalt és nyolcan megsebesültek.

Az eset Berlin nyugati részének központjában történt, egy bevásárlónegyedben. A beszámolók szerint a jármű felhajtott a járdára, több embert elgázolt, aztán visszatért az úttestre, majd nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

Forrás: AFP/Odd Andersen

BZ című berlini lap szerint a jármű egy Renault kisautó.

A német főváros rendőrségének első közleménye szerint a járművet vezető férfit őrizetbe vették. Egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy szándékos gázolás - írták.

Forrás: AFP/Odd Andersen

A rendőrség és a mentőszolgálat nagy erőkkel vonult a helyszínre, mentőhelikoptert is bevetettek. A környéket lezárták.

A rescue helicopter takes off from Tauentzienstraße at the site where one person was killed and eight injured when a car drove into a group of people in central Berlin, on June 8, 2022. - A police spokeswoman said the driver was detained at the scene after the car ploughed into a shop front in a busy shopping street in Charlottenburg district. It was not clear whether the crash was intentional. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Forrás: AFP/Odd Andersen

Az eset a Breitscheid tér közvetlen közelében történt, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista a tömegbe hajtott egy lopott kamionnal, halálra gázolva 11 embert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.