Robbanásveszélyes az IKEA népszerű terméke: ha ilyet vettél, azonnal vidd vissza az üzletbe

Forrás: Medgyesi Milán - Origo -
termékvisszahívás Ikea kávéfőző Metallisk robbanásveszély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi hónapokban számtalan termékvisszahívás történt, ám eddig csak élelmiszereket vontak ki a forgalomból. Most azonban a népszerű lakberendezési áruházlánc, az IKEA jelentette be, hogy azonnal kivonják a forgalomból az egyik terméküket, sőt arra kérik a vásárlókat, hogy ha vettek belőle, vigyék vissza a boltokba!

Az IKEA visszahívja a rozsdamentes, acél biztonsági szelepes, főzőlapon használható METALLISK eszpresszó kávéfőzőt, mivel a termék használat közben szétrobbanhat – tudatta közleményben a vállalat.

A boltlánc arra kéri a vásárlókat, hogy aki korábban 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel 0,4 literes, rozsdamentes acél biztonsági szelepes főzőlapon használható METALLISK eszpresszó kávéfőzőt vásárolt, függessze fel a termék használatát, és lépjen kapcsolatba az IKEA-val, hogy visszakapja a termék teljes vételárát.

Metallisk kávéfőző Forrás: IKEA

A robbanásveszély kockázata a biztonsági szelep anyag- és konstrukcióváltását követően növekedett meg, ezért csak a rozsdamentes acél biztonsági szeleppel (ezüst/szürke színű) ellátott termékeket érinti a termékvisszahívás. A visszahívás más termékekre nem vonatkozik.

A termékeket a vásárlók bármelyik IKEA áruházba visszavihetik, ahol a teljes vételárat megtérítik.

A dátumbélyegzőt a vásárlók a termék alján tudják ellenőrizni. A visszahívott termék cikkszáma: 703.602.25. A visszavételhez a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges.

További részletek elérhetők a www.IKEA.hu weboldalon vagy az IKEA információs vonalán: +36 1 460 31 60.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.