Tragédia: 16 éves fiú fulladt a Tiszába

Tokaj Tisza fürdés fulladás Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán késő este a Tisza tokaji szakaszán egy fiatal fiú a stégről ugrott a vízbe, majd elmerült.

A Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület számolt be közösségi oldalán a tragédiáról:
"Szerdán a késő délutáni órákban kaptunk riasztást a Borsod Megyei Tevékenység Irányítási Központból, hogy a Tisza tokaji szakaszán egy 16 éves fiatal stégről a vízbe ugrott és elmerült.
Mentőhajónk perceken belül a helyszínre érkezett. A helyszínen lévő szintén fiatalkorúak elmondták, hogy egyik társuk beugrott a folyóba, majd nem messzire a stégtől kapálózni kezdett később pedig elmerült. A Tokaji Vízi Rendészettel és az időközben a helyszínre érkező hivatásos tűzoltókkal a kutatást azonnal megkezdtük. A kereséshez csatlakozott a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület. Szonáros keresés segítségével sikerült beazonosítani a test helyzetét, amelyet a speciális mentők búvára a felszínre hozott."

16 éves fiú holttestét keresik a Tiszában Forrás: Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület

A posztban arról is írtak, hogy a nyári szezon kezdete óta már több hasonló riasztást kaptak, a hétvégén a Tisza-tavon is egy eltűnt személyt kellett keresniük.

Felhívták a figyelmet a fürdőzés szabályainak betartására:

  • Felhevült testtel és alkoholos állapotban, illetve egy kiadós táplálkozás után közvetlenül vízbe menni végzetes lehet!
  • Senki se ugorjon fejest ismeretlen medrű vízbe!
  • Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

Tilos fürdeni:

  • hajóútban;
  • hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében;
  • vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében;
  • kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt zárt vízisí és vízirobogó (jet ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomások területén;
  • a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben;
  • ahol azt tiltó tábla jelzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.