Nem tart sokáig a kánikula: ekkor érkezik a hidegfront

hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken érkezik egy hidegfront. Ennek hatására mérséklődik a hőség, de érdemi csapadék továbbra sem várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Az országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken sok napsütés várható. A déli, kora délutáni órákig az északkeleti, keleti megyékben, valamint a nyugati határvidéken lehet zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyeként erős lehet a légmozgás. A hajnali hőmérséklet 16 és 23 Celsius-fok között alakul. A maximumok általában 26 és 32 fok között várhatók, de az Alföld délkeleti részén 33, 34 fokot is mérhetnek.

Szombaton főleg hajnalban a déli, délnyugati határnál fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati határvidéken délután is lehet csapadék. Máshol napsütéses idő is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de a szélvédett helyeken pár fokkal hidegebb lehet a hajnal. Délutánra 27 és 34 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz melegebb.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumok általában 12 és 18 fok között alakulnak, de a szélvédett részeken több fokkal hűvösebb lehet. A csúcsérték 25 és 30 fok között várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.