Édesanyja ápolta azt a kétgyermekes nőt, aki egy műtét után került éberkómába. Hosszú éveken át csak reménykedtek abban, hogy Katalin magához tér, de végül most megtörtént a csoda.

Varga Katalinnál jóindulatú agydaganatot találtak, ezért volt szükség a műtéti beavatkozásra. Az operáció után azonban egy kórházi baktérium támadta meg a szervezetét és éberkómába került. Az eset óta mozdulatlanul, magzatpózban fekve töltötte az idejét és beszélni sem volt képes. Ezért is hatalmas előrelépés, hogy magához tért és már képes néhány mozdulatra.

Amikor mondom neki, hogy ha ért, jártassa a száját, így is tesz. Ha azt kérem, csukja be, megteszi. A minap például buliztunk, bolondozva »csárdást jártunk az ágyban«. Ki is tudjuk már ültetni, de torna közben elkezdte mozgatni a lábát is egyedül. Apró változások, de rengeteget jelentenek

IllusztrációForrás: Shutterstock

– mesélte a Blikknek Katalin édesanyja, Kistaj Éva, aki az elmúlt években minden napját a lánya mellett töltötte. A kómába esett nő a tragédia óta nem láthatta a gyermekeit, ugyanis az apjuk magához vette őket, sőt volt férje gyerektartásért be is perelte az asszonyt.

Eközben zajlik a kórház ellen indított kártérítési per, melyben 100 millió forintot követelnek az intézménytől. Katalin állapota folyamatosan javul és újabb kezelések várnak még rá.

Azt az ígéretet kaptuk, hogy hamarosan felveszik egy rehabilitációs intézetbe, aztán egy koponyaimplantátumot ültetnek be neki, majd kiutazunk Barcelonába egy speciális kezelésre. Már sokszor azt hittem, hogy feladom, de most végre van okunk bizakodni.