Borzalmas buszbaleset Horvátországban: 12 ember életét vesztette

Forrás: AFP/Damir Sencar -
Horvátország halottak buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban. A balesetben 12 ember életét vesztette, és a korábbi bejelentésekkel ellentétben nem több mint negyvenen, hanem 32-en sérültek meg, közülük 19-en súlyosan - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter egy késő délutáni sajtótájékoztatóján.

A baleset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon hajnali fél 6-kor. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán. Délutánra helyreállt a közlekedés.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medjugorjébe, Dél-Európa legismertebb és leglátogatottabb Mária kegyhelyére. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

Borzalmas buszbaleset Horvátországban: 12 ember életét vesztette Forrás: AFP/Damir Sencar

A miniszter közölte, hogy a baleset azért következett be, mert sofőr elvesztette az uralmat a jármű felett. Hogy ennek mi volt az oka, a vizsgálatok majd kiderítik

- mondta.

Lukasz Jasina lengyel külügyminisztériumi szóvivő a horvát sajtónak úgy nyilatkozott: a buszon 42 utas és két sofőr tartózkodott, mind lengyel állampolgárok. A zarándokutat a Szent József Katolikus Testvériség szervezte, és az utasok között három pap, valamint hat apáca is volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.