Sándor az első vak kamionsofőr a világon: perceken át vezette az óriási járművet

Forrás: Shutterstock -
kamionsofőr Karvai Sándor Vakság kamion rekord vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karvai Sándor több rekordot is felállított már élete során, ugyanis nem látóként vezetett olyan járműveket, melyeket alapesetben is kihívás irányítani. Motorkerékpár, jet-ski, sőt autóbusz is szerepel a skalpjai között, a sor pedig ezúttal egy kamionnal bővült.

Szombaton rendezték meg az első Jótékonysági Kamionos Találkozót, melyen részt vett Karvai Sándor is. A vak férfi lehetőséget kapott arra, hogy vezethessen egy pótkocsis kamiont, a kihívás hitelesítésére pedig felkérték a magyar rekordok regisztrátorát, Sebestyén Istvánt. A szervezők tudása szerint ugyanis a világon még nem volt példa arra, hogy egy nem látó kamiont irányított volna.

Sándor összesen tíz percen át vezette a járművet, mellyel két kört tett meg. Az elsőben ötszáz, a másodikban nyolcszát métert haladt 25 km/órás sebességgel.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

"Robertoval megvolt a kölcsönös bizalom. Mondhatom, hogy »vakon« bíztam benne, és ő volt most a szemem. Miután a rekordot felállítottam, még a feleségemet is elvihettem egy körre"

– mesélte a Borsnak Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.