Novozánszky Fanni gyilkosa nem nyugszik bele az ítéletbe: minden pont ellen fellebbezett

Fotó: Polyák Attila - Origo -
gyilkosság B. László fellebbezés VV Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Novozánszky Fanni megölésével B. Lászlót vádolták, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de fellebbezést nyújtott be.

Nyáron, július közepén hoztak ítéletet Novozánszky Fanni meggyilkolásának ügyében. A vádlott a nyomozás során végig azt bizonygatta, hogy nem ölte meg Fannit, a bíróság azonban bűnösnek találta az egykori villalakó meggyilkolásában, és életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a férfit. Legkorábban 25 év múlva szabadulhat, de B. László fellebbezést nyújtott be az ítélet és az ítélethozatalban foglalt rendelkezések ellen is, ami azt jelenti, hogy - többek között - az a közel 5 millió forint, amit a nyomozók Fanni lakásában találtak, egyelőre nem fizethető ki az elhunyt lány szüleinek - írja a Bors.

B. László fellebbezett Fotó: Polyák Attila - Origo

"B. László felmentésért fellebbezett a bíróságon, vagyis megy tovább az ügy az Ítélőtáblához. A fellebbezése érinti a bírónő azon rendelkezését is, ami arról a készpénzről szól, melyet a nyomozók a lakásban találtak. Ez közel 5 millió forint. Addig ez az összeg nem lesz kifizethető, ameddig végleg le nem zárul az ügy. Az Ítélőtábla számításaim szerint talán 2023 februárjában hozhat ítéletet, a másodfok után pedig még mindig lesz mozgástere B. Lászlónak, mehet tovább harmadfokra is, ha nem tetszik majd neki a másodfok ítélete. Az ügy akkor a Kúrián dől majd el, legkorábban 2023 őszén. Ennyit kell várniuk Fanni szüleinek arra, hogy végre lezáruljon ez a borzalom és megkezdhessék a lányuk elvesztésének fájdalmas feldolgozását" - mondta dr Lichy József, a Novozánszky család jogi képviselője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.