Jövő héttől vízhasználati tilalom lesz a fővárosban

aszály London tilalom vízhasználat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár nehéz elhinni, de még a nedves óceáni éghajlat és a viszonylag nagy csapadékmennyiség ellenére is kénytelenek voltak a hatóságok víztakarékossági korlátozást elrendelni a brit lakosság számára.

Az átlag alatti csapadékmennyiség és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok kimerítették a vízkészleteket Londonban és a Temze-völgyben, ezért volt szükség az új szabályozások bevezetésére. A Thames Water nevű szolgáltató a fent említett területeken augusztus 24-től ideiglenes vízhasználati tilalmat rendel el. Ez azt jelenti, hogy az érintett háztartások lakói jövő szerdától

nem használhatnak vezetékes vizet kerti locsolásra, autómosásra, otthoni úszómedencéjük feltöltésére, illetve ablaktisztításra

– írja a CNBC.

Csak annyi vizet használjunk, amennyi feltétlenül szükséges! Forrás: Shutterstock

Sarah Bentley, a Thames Water vezérigazgatója hozzátette: a vállalkozásokat nem érinti a korlátozás, ám az ő figyelmüket is felhívták, hogy lehetőleg ne mostanában tisztítsák meg járműveiket, illetve függesszék fel telephelyeiken a vízhasználattal járó, nem létfontosságú berendezések, például a szökőkutak, csobogók működtetését.

Azt, aki áthágja a rendeletet, először általános tájékoztatásban és figyelmeztetésben részesítik, és ha az illető továbbra sem hajlandó betartani a szabályokat, bűncselekményt követ el, egyúttal szankciókra is számíthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.