Ukrán menekülteket segítő rádiócsatornát hívott életre Palik László

Forrás: dfp.hu -
Ukrajna Palik László orosz-ukrán konfliktus HelpURadio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háború kitörése óta több mint 7,5 millió ember hagyta el Ukrajnát, és ez a szám az év végéig akár 10 millióra is nőhet az előrejelzések szerint. Hazánkba a mai napig is több ezer ukrán menekült érkezik naponta, akik közül sokan továbbutaznak, sokan itt maradnak.

A Manna FM feltett szándéka segíteni a bajba jutott embereken, mégpedig azzal, amihez a legjobban ért: rádiózással. Ezért indította útnak a HelpURadio-t, egy olyan ukrán nyelvű online médiaforrást, amely a nap 24 órájában hasznos információkkal látja el azokat, akik a biztonság reményében, a háború elől menekülve elhagyták Ukrajna területét, és a világ bármely pontján segítségre szorulnak.

A HelpURadio csapata Forrás: dfp.hu

Ez egy határokon átnyúló kezdeményezés. A HelpURadio nemcsak a hazánkban maradt menekülteknek segít, hanem világszerte bárhol elérhető. Enyedi András, a Manna Vision Kft. ügyvezetője elmondta:

a rádió küldetése az információszolgáltatás mellett az is, hogy pozitív életszemléletet sugározzon a nehéz időkben is a menekülteknek.

A kezdeményezés ötletgazdája Palik László volt, aki hangsúlyozta: a rádió nem magáról a háborúról szól majd, hanem annak következményeit próbálja enyhíteni. Információs szolgáltatást nyújt az arra rászorulóknak.

A HelpURadio elhozza a legfrissebb híreket a befogadó országokban fennálló szabályokról és az általuk kínált lehetőségekről. A hallgatók hozzájuthatnak a legfontosabb információkhoz, legyen szó határátlépésről, letelepedésről, szálláslehetőségről, munkavállalásról vagy óvodai, iskolai beiratkozásról. Emellett írott formában is jelentkezik naponta friss tartalommal az erre fenntartott Információ menüpont alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.