Ahogy megírtuk, letartóztatták Herczeg Zoltán divattervezőt kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem gyanúja miatt. A BRFK jelenleg kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben. Ha a vád bebizonyosodik, Herczeg akár 8 év börtönt is kaphat. A barátai szerint elképzelhető, hogy a divatguru vásárolt kábítószert, de azt, hogy kereskedett vele, elképzelhetetlennek tartják. Herczeg most egy barátjának üzent a börtönből. 

"Úgy tudom, annyit üzent, hogy nyugodjon meg, mert 'voltam kollégista, ismerős a bezártság, a vacak étel és a rossz társaság'. Amennyire azonban tudom, mélyen le van sújtva, és mivel nagy az igazságérzete, folyamatosan azon rágódik, miért történt ez vele. Ráadásul napokig abban a ruhában volt, amiben letartóztatták: úgy tudom, csak kedden küldhettek be neki tiszta holmit" – mesélte a Blikknek Herczeg egyik barátja.

Forrás: Herczeg Zoltán

"Azt hittem, létezik betyárbecsület, de már tudom, hogy nem. Úgy tudom, az az illető vallott Zoli ellen, aki szintén érintett volt Herczeg drogügyében. Több közeli barátja és a párja is figyelmeztette már, hogy vigyázzon ezzel az emberrel, mert elég rossz híre volt" - tette hozzá. 

Arról is beszámoltak, hogy Herczeg és a fent említett férfi a közelmúltban egy születésnapi partin is részt vettek. A lap rábukkant az egyik résztvevőre, aki a következőket mesélte: 

"A partin volt minden... Tálcán kínálták körbe a kábítószert, de volt, aki még a beszédében is elmondta a színpadon, örül, hogy a szülinapos barátja lehet, mert tőle jut a legjobb anyagokhoz Budapesten. Ezt a beszédet többen is videózták egyébként (...) Zoli ott volt, de hogy fogyasztott-e bármit, nem tudom, mert én viszonylag korán távoztam."