Kábítószer-terjesztő hálózat tagjait kapcsolták le Békés megyében: öt embert vettek őrizetbe

Békés megye kábítószer-terjesztő hálózat kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őrizetbe vették egy kábítószer-terjesztő hálózat öt tagját, és több fogyasztót is előállítottak - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel.

A police.hu oldalon azt írták, hogy kedd este Tiszabőről és Orosházáról állítottak elő hét embert. Az orosháziak a gyanú szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen élő kapcsolataiktól szereztek be rendszeresen kábítószereket, amelyeket aztán Békésben adtak el. Egy tiszabői és egy orosházi férfi, továbbá az élettársaik kerültek őrizetbe. A nyomozás adatai szerint a férfiak szervezték a beszerzést és az értékesítést, de a velük élő nők is tudtak arról, mit csinálnak, és ha a férfiak nem tudták személyesen átadni a megrendelt anyagokat, ők fogadták a vásárlókat.
Szerda reggel Kétegyházán egy gyulai - de a településen élő - férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint szintén ennek a terjesztői hálózatnak a tagja. A rendőrök előállítottak több Békés megyei fogyasztót is, akik ezen az ellátási láncon keresztül szerezhették be a tiltott bódító hatású anyagokat.


A rendőrök minden gyanúsítottnál kutatást tartottak, és különböző kábítószer gyanúját keltő anyagokat, az adagolásukhoz, csomagolásukhoz szükséges eszközöket találtak. Emellett a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható emberektől feltehetően bűncselekményből származó pénzt, a haszonból vásárolt arany ékszereket, autót is lefoglaltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.