Engedélyt kapott egy kaliforniai kislány a Los Angeles-i állatvédelmi hatóságtól, hogy unikornist tarthasson, ha talál egyet.

Az élénk képzeletű Madeline lett az első, akinek ilyen engedélyt kiadott a hatóság. Azonban feltételekhez is kötötték az engedélyt: a mesebeli lénynek bőséges napfényt, holdfényt és szivárványt kell kapnia, és havonta legalább egyszer puha ronggyal ki kell fényesíteni a szarvát.

Marcia Mayeda, a Los Angeles megyei állatgondozási és állatellenőrzési osztály igazgatója rózsaszínű, szív alakú fémtáblácskát küldött a lánynak "Állandó egyszarvú engedély" felirattal, és mellékelt hozzá egy kis plüss unikornist is.

Forrás: Shutterstock

Madeline novemberben fordult levélben a hatósághoz, amelyben azt kérte, engedélyezzék, hogyha talál egy unikornist, azt az udvarukban tarthassa.

Mayeda megdicsérte a lányt, amiért felelős állatartóként engedélyt kért, és megfelelő, szeretetteljes környezetről is gondoskodik leendő állata számára.

A hivatal a közösségi médiában hozta nyilvánosságra a különös engedély kiadásának történetét, de a lány valódi nevét nem árulták el.