Tollba rejtett minitelefont próbáltak becsempészni a tököli börtönbe

csempész börtön rács telefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tollba rejtett minitelefont próbáltak bejuttatni a tököli börtönbe egy fogvatartottnak - írta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-nek hétfőn.

A tököli börtön egyik elítéltjének levélküldeménye érkezett, amelyet az intézet munkatársai, a szakmai protokollnak megfelelően, átvizsgáltak. A borítékból egy kamerával ellátott tollból kialakított, telefonálásra alkalmas tárgy és egy SIM-kártya került elő.

Hozzátették: a hozzátartozók folyamatosan újabb és újabb trükkökkel próbálnak tiltott tárgyakat - jellemzően mobiltelefonokat - bejuttatni a börtönökbe, azonban a büntetés-végrehajtás munkatársai ezek nagy részét még az előtt kiszűrik, hogy azok eljutnának a rabokhoz.
Amennyiben a hozzátartozók felelőssége felmerül, az intézetek minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket - jegyezték meg.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A BvOP közleménye szerint a szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. Korábban egy pecabottal próbáltak csomagot bedobni egy börtön udvarára, erről az esetről itt írtunk bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.