Tollba rejtett minitelefont próbáltak bejuttatni a tököli börtönbe egy fogvatartottnak - írta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-nek hétfőn.

A tököli börtön egyik elítéltjének levélküldeménye érkezett, amelyet az intézet munkatársai, a szakmai protokollnak megfelelően, átvizsgáltak. A borítékból egy kamerával ellátott tollból kialakított, telefonálásra alkalmas tárgy és egy SIM-kártya került elő.

Hozzátették: a hozzátartozók folyamatosan újabb és újabb trükkökkel próbálnak tiltott tárgyakat - jellemzően mobiltelefonokat - bejuttatni a börtönökbe, azonban a büntetés-végrehajtás munkatársai ezek nagy részét még az előtt kiszűrik, hogy azok eljutnának a rabokhoz.
Amennyiben a hozzátartozók felelőssége felmerül, az intézetek minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket - jegyezték meg.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A BvOP közleménye szerint a szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. Korábban egy pecabottal próbáltak csomagot bedobni egy börtön udvarára, erről az esetről itt írtunk bővebben.