Magyar Református Szeretetszolgálat Török-szíriai földrengés kutató-mentő csapat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb, 11 tagú kutató-mentő csapatot küld a törökországi földrengés helyszínére a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

A segélyszervezet MTI-hez eljuttatott csütörtök esti közleményében azt írta: az MRSZ kedden Törökországba utazott kutató-mentő alakulata után most mentőtisztek és -ápolók, katonai mentősök és tűzoltók indultak a helyszínre egy romkutató kutyával és speciális felszerelésekkel, sisakokkal, hőkamerákkal.

A közleményben idézték Katona Viktóriát, az MRSZ ügyvezető-helyettesét, a határon túli segítségnyújtásért felelős lelkipásztort, aki elmondta, a csapat tagjai szakmailag magas színvonalon tudják segíteni a török katasztrófavédelmi közösséget és az orvoscsapatot.
Hozzátette: a humán erőforrás mellett a szeretetszolgálat tizenötmillió forint értékben négy tonnányi adományt juttatott el a helyszínre.


Trencsényi Péter, a delegáció misszióvezetője a közlemény szerint kiemelte, hogy a rom- és területkutatásra kiképzett kutyával, a mentőtisztekkel, mentőápolókkal és tűzoltóspecialistákkal erősítik a kint lévő csapatok munkáját, és a már kimentett sérültek ellátásába is be tudnak kapcsolódni.

"Több erőfelszerelést és speciális technikai eszközt viszünk ki, amelyek mind a gyermekek, mind a felnőttek megtalálásában, mentésében és ápolásában segítséget nyújthatnak" - fogalmazott.

A Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportjának támogatására, valamint további humanitárius szállítmányok biztosítására a karitatív szervezet országos adománygyűjtést hirdetett.
Adományozni online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat CIB banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 számlaszámán, a közlemény rovatban az "Adomány - Földrengés" feltüntetésével, valamint a 1358-as adományvonal hívásával, hívásonként 500 forinttal lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.