"Valószínűleg egy anyahajó lehet" - állítja a vezető csillagász a nemrég felfedezett égitestről

Forrás: ESO -
csillagász égitest Pentagon UFO Sean Kirkpatrick
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az azonosítatlan repülő tárgyak, azaz UFO-k régóta lázban tartják az emberiséget. Sokan szeretnének hinni abban, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, ám kézzelfogható bizonyíték mind a mai napig nincs arra, hogy valóban léteznének űrlények.

A Pentagon, UFO-kat vizsgáló irodájának igazgatója, a Harvard Egyetem vezető csillagásza, Sean Kirkpatrick nemrég egy olyan tudományos közleményt jelentetett meg, mely szerint a nemrég felfedezett, bizarr formájú égitest egy űrhajó lehet.

Az Oumuamua rendkívül furcsa, megnyúlt alakja miatt az aszteroida felfedezése után egyesek úgy vélték, hogy akár mesterséges tárgy is lehet. Forrás: ESO

Az Oumuamua nevet viselő égitestről először négy éve lehetett olvasni, a tudósokat pedig azóta is megosztja a kérdés, hogy vajon űrlények alkotta szerkezetről, vagy természetes objektumról lehet-e szó. A Harvard Egyetem egyik professzora korábban azt állította, hogy az aszteroida valójában egy űrhajó, és most ezt megerősítette kolléga, Kirkpatrick is.

A tudós ugyanis ezt írja friss közleményében:

– idézi Kirkpatrick szavait a Blikk, majd a Bild cikke nyomán hozzáteszik, hogy a szakember lehetséges példaként megemlíti az Oumuamua nevű, hosszúkás, üstökösszerű objektumot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.