Ha egy könnyű, mégis laktató fogásra vágysz, amit akár hétköznap este is összedobhatsz, ez a recept neked szól. A pirított csirkecsíkok, a friss zöldségek és az avokádó krémes állaga tökéletesen kiegészítik egymást. Az enyhén megpirított tortilla pedig felteszi a pontot az i-re. Akár baráti vacsorára, akár gyors ebédnek is tökéletes választás ez az egyszerű, mégis különleges tortillarecept.
Omlós csirkecsíkok, ropogós saláta, édes kukorica, krémes avokádó és lédús paradicsom. Mindez vékony tortillával körülölelve. Ha legszívesebben már most beleharapnál, akkor mutatjuk a receptet, hogy akár már ma el tudd készíteni.
500 g csirkemellfilé
só, bors ízlés szerint
2 ek. olívaolaj
4 ek. konzerv csemegekukorica
2 db paradicsom
50 g rukkola vagy salátakeverék
1 db avokádó
4 db tortilla lap
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 405 kcal
1. Mosd meg a csirkemellet és vágd fel vékony csíkokra. Sózd és borsozd meg, majd a felforrósított olajon pirítsd aranyszínűre.
2. A kukoricát öblítsd le egy szűrő segítségével, majd hagyd lecsepegni.
3. Mosd meg a paradicsomot és a salátát, majd vágd cikkekre a paradicsomot, a salátát pedig tépkedd falatnyi darabokra.
4. Vágd félbe az avokádót, távolítsd el a magját és a húsát kockázd fel.
Tipp: Az avokádót egy villa segítségével össze is törheted, így egy krémesebb, kenhetőbb állagot érhetsz el.
5. A tortillákat szárazon pirítsd meg kicsit egy forró grillserpenyőben.
6. Ezután jöhet a tortilla összeállítása: rendezd el az előkészített alapanyagokat a tortillák középső részén egy csíkban, majd tekerd fel őket.
Tipp: A tortilla szélén hagyj egy kis üres részt, amit ráhajthatsz a töltelékre, így könnyebben le tudod zárni a tortillatekercsek végit. Így a töltelék nem fog kipotyogni belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.