Ha egy könnyű, mégis laktató fogásra vágysz, amit akár hétköznap este is összedobhatsz, ez a recept neked szól. A pirított csirkecsíkok, a friss zöldségek és az avokádó krémes állaga tökéletesen kiegészítik egymást. Az enyhén megpirított tortilla pedig felteszi a pontot az i-re. Akár baráti vacsorára, akár gyors ebédnek is tökéletes választás ez az egyszerű, mégis különleges tortillarecept.

Forrás: Shutterstock
Ízletes csirkés tortilla zöldségekkel és avokádóval
Omlós csirkecsíkok, ropogós saláta, édes kukorica, krémes avokádó és lédús paradicsom. Mindez vékony tortillával körülölelve. Ha legszívesebben már most beleharapnál, akkor mutatjuk a receptet, hogy akár már ma el tudd készíteni.
Hozzávalók (4 személyre)
500 g csirkemellfilé
só, bors ízlés szerint
2 ek. olívaolaj
4 ek. konzerv csemegekukorica
2 db paradicsom
50 g rukkola vagy salátakeverék
1 db avokádó
4 db tortilla lap
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 405 kcal
Így készül a csirkés tortillatekercs
1. Mosd meg a csirkemellet és vágd fel vékony csíkokra. Sózd és borsozd meg, majd a felforrósított olajon pirítsd aranyszínűre.
2. A kukoricát öblítsd le egy szűrő segítségével, majd hagyd lecsepegni.
3. Mosd meg a paradicsomot és a salátát, majd vágd cikkekre a paradicsomot, a salátát pedig tépkedd falatnyi darabokra.
4. Vágd félbe az avokádót, távolítsd el a magját és a húsát kockázd fel.
Tipp: Az avokádót egy villa segítségével össze is törheted, így egy krémesebb, kenhetőbb állagot érhetsz el.
5. A tortillákat szárazon pirítsd meg kicsit egy forró grillserpenyőben.
6. Ezután jöhet a tortilla összeállítása: rendezd el az előkészített alapanyagokat a tortillák középső részén egy csíkban, majd tekerd fel őket.
Tipp: A tortilla szélén hagyj egy kis üres részt, amit ráhajthatsz a töltelékre, így könnyebben le tudod zárni a tortillatekercsek végit. Így a töltelék nem fog kipotyogni belőle.


