Akár idegenek is alkothatták a tárgyat, ami nemrégiben a Naprendszeren haladt át

Forrás: Wikimedia/ESO/M. Kornmesser -
csillagászat Naprendszer UFO objektum Idegenek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös objektum haladt át a Naprendszeren nagyjából egy évvel ezelőtt. Eredetét illetően több teória is napvilágot látott. A tudósok szerint idegen kéz is alkothatta. 

Az 'Oumuamua nevű tárgy nagyjából egy évvel ezelőtt haladt át a Naprendszeren, Shmuel Bialy és Avi Loeb, a Harvard Smithsonian Asztrofizikai Központ munkatársai azt vizsgálták, hogy milyen típusú objektum lehetett – írja a 24.hu az IFL Science-re hivatozva.

Az objektum felgyorsult, amikor elhaladt a Nap előtt. Ezt többféleképpen magyarázták. Egyesek úgy vélik, hogy az égitest felszínén található illékony anyagok a csillag hője miatt elpárologtak, ezért gyorsult fel. Mások szerint azonban a 400 méteres objektum gyorsulása mögött a napsugárzás által kifejtett mechanikai nyomás, azaz a fénynyomás áll.

400 méter hosszú volt Forrás: Wikimedia/ESO/M. Kornmesser

Amennyiben ez így van, egy eddig ismeretlen csillagközi anyagból áll. „A mesterséges eredettel számolva az egyik lehetőség, hogy az 'Oumuamua egy fényvitorla, amely egy fejlett technológiai eszközről levált törmelékként sodródik a csillagközi térben” – idézi a tanulmányt a 24.hu.

Az 'Oumuamua bárhonnan érkezhetett, nehéz megállapítani, hogy véletlenül sodródott ide, vagy küldték. Már messze jár a Földtől, a számítások szerint pedig nem is tér vissza.

Egyre fiatalabbnak néz ki a 31 éves édesanya: olyan, mint Benjamin Buttonhttp://www.life.hu/news/20181106-egyre-fiatalabbnak-nez-ki-a-31-eves-edesanya-o-lehet-az-igazi-benjamin-button.htmlTizenöt évesen középkorú nőnek gondolták a most 31 éves Alice Dawsont, ám most elkérik a személyi igazolványát. Úgy tűnik, mintha visszafelé öregedne, akárcsak a Benjamin Button különös élete című film főhőse. NewsBátyja erőszakolta meg a 10 éves kislányt: a gyermek kisfiúnak adott életet (18+)http://www.life.hu/news/20181106-batyja-eroszakolta-meg-a-10-eves-kislanyt-a-gyermek-kisfiunak-adott-eletet.htmlMegdöbbentő dolog történt Kolumbiában: egy 10 éves kislány gyermeket szült bátyjának, aki megerőszakolta őt. NewsThinkstockÍgy kellene helyesen hámozni a banánt: videóhttp://www.life.hu/news/20181106-igy-kellene-helyesen-hamozni-a-banant.htmlAzt hihetnénk, hogy a banán hámozása egyszerű, eddig mégis rosszul csináltuk: így kell helyesen. NewsOrigo5 testvérét vesztette el az I. világháborúban Wilfred Smith közlegényhttp://www.life.hu/news/20181106-5-testveret-vesztette-el-az-i-vilaghaboruban-wilfred-smith-kozlegeny.htmlWilfred Smith az I. világháborúban mind az öt fivérét elvesztette. Valószínűleg ő is meghalt volna, ha Mária királyné engedélyével nem szerel le. NewsOrigoEgy olyan varjú tartja lázban az internetet, ami valójában nem is madárhttp://www.life.hu/news/20181106-egy-olyan-varju-tartja-lazban-az-internetet-ami-valojaban-nem-is-madar.htmlMár több mint 60 ezren osztották meg azt a fotót, amelyen első ránézésre egy varjú látszik. Ám ha jobban megnézzük, rájövünk, hogy ez nem is egy madár, hanem... News--Karina Chikitova, a „szibériai Maugli” ma már 9 éves, balerinának készülhttp://www.life.hu/news/20181105-karina-chikitova-a-sziberiai-maugli-ma-mar-8-eves-balerinanak-keszul.htmlA fél világot megrendítette Karina Chikitova története, aki 2014-ben tűnt el a szibériai vadonban. Majdnem egy hétig nem találtak rá, a kutyájához bújva élte túl a nehéz napokat. A kislány decemberben lesz 9 éves, balerina szeretne lenni, nagyon tehetséges. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.