Hosszan tartó betegség után hunyt el a magyar sakknagymester

Forrás: Shutterstock -
halál sakkolimpia Bajnok
Hosszan tartó betegség után, 73 éves korában elhunyt Adorján András nemzetközi sakknagymester, sakkolimpiai bajnok és szakíró.

A magyar válogatott, az 1978-as, Buenos Aires-i sakkolimpián győztes, háromszoros magyar bajnok haláláról féltestvére, Jocha Károly számolt be hivatalos oldalán.

Forrás: Shutterstock


Adorján András 16 évesen szerzett sakkmesteri címet, 1970-ben nemzetközi mester, három évvel később pedig nemzetközi nagymester lett. A világbajnokjelöltek versenyében az 1979/1980-as kiírásban bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a nyugatnémet Robert Hübnerrel szemben maradt alul. Az 1983-as plovdivi Európa-bajnokságon aranyérmet nyert.

Elemző és szakkönyvíró tevékenységét nemzetközileg is elismerték. Kedvenc témája a "Black is OK!", vagyis a sötét színnel való játék eredményességének bizonyítása volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.