Videón, ahogy egy fiatal nő véletlenül a vonat elé lép - nem rajta múlt, hogy túlélte

vonatgázolás videó túlélte vonat MÁV
A MÁV tette közzé azt a videót, melyen jól látszik, ahogy egy nő némi bizonytalankodást és figyelmetlenséget követően, véletlenül a vonat elé lép. A vak szerencsén és persze a mozdonyvezetőn múlt, hogy a találkozás nem lett végzetes.

A Facebookon megosztott videóval a MÁV arra figyelmezteti a vasúti síneken átkelőket, hogy nagyon figyeljenek oda, mert a vonatgázolást túlélni szinte lehetetlen.

"Ő túlélte... szerencséje volt...
A motorvonatvezető, amint meglátta a gyalogost azonnal gyorsfékezni kezdett és hangjelzést adott.
Mindig nézz körül! A vasút veszélyes üzem, közlekedj körültekintően! Érj haza biztonságban!" - írták a videóhoz, azt pedig már a szemtanúk és segítségnyújtók hozzászólásaiból lehet tudni, hogy egy középiskolás korú lány volt a szerencsés áldozata az esetnek.

Az egyik szemtanú le is írta a baleset körülményeit:

"A szemből érkező vonattal érkeztem és leszállásra készültem kollégámmal. Hosszú kürt hang és vészfékezés a másik vágányon. (Itt már sejtettük,hogy baj van) Elsőként értünk oda a kislányhoz remegő kézzel és lábbal, de óriási öröm ért, hogy szinte sértetlenül megúszta ezt az eseményt(igaz a lábát fájlalta). Természetesen értesítettük a mentőket és stabil helyzetbe fektettünk. Addigra már a szomszédos MÁV épületből is a segítségére siettek többen. Táskáját, szemüvegét stb. összeszedtük. Közben a távolból a motorvonat vezetője is a helyszín felé igyekezett. Én elé siettem, hogy őt is megnyugtassam a lehető leghamarabb, hisz ekkor még nem tudhatta mi is van a sérülttel. Csak azért írtam le az eseményt, mert nagyon sok negatív kommentet olvasok. Adjunk hálát az Istennek, szerencsének, bárkinek, hogy nem lett tragédia. A sérült egyébként egy rendkívül szimpatikus , szerintem középiskolás lány lehetett, aki aznap újjászületett és szülei sem veszítették el! Remélem teljesen felépültél "kislány" - írta az elsők közöt segítséget nyújtó utas, akinek viselkedése jó példa lehet mások előtt, akik nagy sietségükben elfelejtenek segítséget nyújtani bajba jutott embertársaiknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.