Friss információkat közölt felesége Suhajda Szilárdról, aki több mint 41 órája indult el a Mount Everestre

Forrás: Suhajda Szilárd Facebook oldala -
hegymászó Mount Everest eltűnt Suhajda Szilárd
Kedd este indult el a Mount Everest csúcsára Suhajda Szilárd, akiről egészen a mai napig semmilyen információt nem lehetett tudni. Felesége, Legindi Tímea nemrég azt nyilatkozta, hogy emberi alakot véltek felfedezni a 4-es tábor fölött, nagyon bíznak benne, hogy a férje lesz az. 

Suhajda Szilárd a mászáshoz nem vitt magával palackos oxigént és serpák segítségét sem vette igénybe, így a felszerelését is egyedül kell mozgatnia.

Legutóbb nepáli idő szerint szerda este 19 óra 30 perckor mutatta a helyzetét a jeladója, akkor az úgynevezett Hillary-lépcsőnél járt 8795 méteres magasságban, és felfelé mozgott. Bár szintben ez csak ötven méterre van a csúcstól, odáig több órán át is tarthat az út – írta a Hóhatár Facebook-oldalán Pintér László, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs vezetője.

Azóta friss információk érkeztek Suhajdáról.

Friss információkat közölt felesége Suhajda Szilárdról, aki több mint 41 órája indult el a Mount Everestre Forrás: Suhajda Szilárd Facebook oldala

"Láttak a 4-es tábor fölött vélhetően egy emberi alakot. Nem biztos ez a hír, most a megerősítését várjuk"

– nyilatkozta a közmédiának Legindi Tímea, a Mount Everest csúcsának megmászására indult Suhajda Szilárd felesége. Azt is elmondta, hogy a hegymászóügynökségük az észlelés nyomán további serpákat mozgósított, akik felmennek a 4-es táborba, illetve elindulnak az alak irányába, hogy megbizonyosodjanak arról: tényleg emberről van szó.

"Ha valóban egy emberi alakot látnak, akkor az Suhajda Szilárd lesz, mert rajta kívül nem sokan mozognak a hegyen"

– tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.