Minden percben az életben maradásért küzdenek a magasban a hegymászók

Forrás: facebook.com/Suhajda Szilárd -
Mount Everest oxigénpalack Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárd tragédiája nagy figyelmet irányított arra, milyen embertelen nehézségekkel kell megküzdeniük a hegymászóknak a magasban. Egy biológus elárulta, ő mit tudott meg annak idején erről Klein Dávidtól és Suhajda Szilárdtól. 

Suhajda Szilárd egyedül, oxigénpalack és serpák segítsége nélkül szeretett volna felérni a Mount Everest csúcsára. Embertelen feladatra vállalkozott, az expedíció közben pedig eltűnt, és a holtteste sem került elő.

Forrás: facebook.com/Suhajda Szilárd

Szász Máté biológus Suhajda Szilárd tragédiája kapcsán elmondta, hogy a magaslaton a test az ember ellen fordul.

"Kétszer volt lehetőségem beszélni Suhajda Szilárddal és Klein Dáviddal. Ültek velem szemben az irodában, és azt mondták, amikor itt ülünk, és a következő percben is életben vagyunk, az a normális. Nagyon furcsa lenne, ha valamelyikünk itt meghalna. A halálzónában ez pont fordítva van, ott folyamatosan azon kell dolgozni, hogy életben maradjunk a következő percben, mert az a váratlan esemény, ha életben maradunk. A magaslaton az összes körülmény az ellen szól, hogy oda az ember felmenjen" - idézi a biológust a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.