Megvan, milyen sorsra jut Törőcsik Mari imádott velemi otthona

Forrás: Eöri Szabó Zsolt/Eöri Szabó Zsolt
Forrás: Eöri Szabó Zsolt/Eöri Szabó Zsolt -
velemi otthon járai máté Szombathely Törőcsik Mari Maár Teréz
Törőcsik Mari halála után több lehetőség is felmerült, mi legyen velemi otthonával. A színésznő a csodaszép Vas vármegyei faluban töltötte ideje nagy részét, ott érezte a legjobban magát, lánya azonban úgy döntött, megválik a háztól. 

Annak idején arról lehetett hallani: a velemi önkormányzat szerette volna, ha a színésznő otthona emlékház lenne, azonban a szűkös költségvetés miatt nem tudták megvásárolni, így Törőcsik Mari otthona üresen áll. A falubeliek, akik jól ismerték a színésznőt, arról beszéltek, senki sem viseli gondját az ingatlannak.

A Ripost úgy tudja, a színésznő lánya, Teréz már egy ideje szeretné eladni az 1450 négyzetméteres ingatlant, mégpedig 45 millió forintért. A lap információi szerint egyelőre még nincs vevő.

Törőcsik Mari velemi otthonában Forrás: Eöri Szabó Zsolt/Eöri Szabó Zsolt

Pár napja Járai Máté és felesége, Kíra Velembe tartottak, és útba ejtették Szombathelyet is, ahol egy járókelő kérdésére elárulták, mi lesz a ház sorsa. „El fogják adni szerintem, igen. De hát azt a nagynénim intézi, nem én" – mondta a színész.

Még 2014-ben ajándékozta lányának, Teréznek velemi otthonát a színésznő

Törőcsik Mari és férje, Gyula két gyermeket neveltek fel együtt. A vér szerinti lányukat, Terézt, illetve a Vietnamból örökbe fogadott fiukat, Sont, aki később visszatért szülőhazájába és ott is nősült meg. A színésznő halálála után kérdés volt, ki örökli a velemi házat, ám mint kiderült, Törőcsik ezt már rég eldöntötte. A háromszoros Kossuth-díjas művésznő még 2014-ben a lányának, Teréznek ajándékozta velemi otthonát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.