Szellemház lett Törőcsik Mari imádott velemi otthonából

Forrás: Zih Zsolt/MTVA Fotóarchívum/MTI -
Velem ház Törőcsik Mari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Földhivatal információi szerint a ház, ami két éve üresen áll, Törőcsik Mari lányának tulajdonában van. Úgy tűnik, egyelőre senki sem akarja hasznosítani az ingatlant.

A Blikk azt írja, a velemi házat nem árulja senki, és a polgármesteri hivatalnak sem kínálták fel az ingatlant.

Törőcsik Mari velemi háza két éve üresen áll Forrás: Zih Zsolt/MTVA Fotóarchívum/MTI

"Az tény, hogy a településnek nem is lenne erre pénze, de ha esetleg szóba kerülne, biztos megpróbálnánk állami segítséget kérni. Teljesen üresen áll a ház Mari halála óta, senki nem látogatja az épületet. Néha a szomszédasszony átmegy kiszellőztetni, de alapvetően semmi mozgás nincs" - mondta Bakos László, Velem polgármestere, akinek feltett szándéka, hogy egy szoborral is tisztelegjenek Törőcsik Mari emléke előtt. "Mari házával szemben van egy kis patak és egy kis híd, amely az ő kérésére épült. Amellett áll egy pad, nagyon szeretett ott üldögélni, így azt gondolom, az lenne a legmegfelelőbb, hogy emlékhelyül szolgáljon."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.