Tökéletes lábra vágysz? Így csinálják a modellek!

epilálás Takács Nóra szőrtelenítés Hogyan legyek jó nő? bőrápolás láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten leírta, hogyan válasszuk ki a tökéletes alapozót, ezen a héten pedig olyan szőrtelenítési tippeket ajánl, amitől csodálatosan sima, bársonyos bőröd lesz.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Kedves Nóri!

Nagyon jók a videóid, sok hasznos tanácsot adtál már nekem. Azonban szeretném megkérdezni, hogy nincs-e valami praktikus ötleted a szőrbenövés elkerülésére? Epilátort használok és az a helyzet, hogy mindig begyullad a lábam és sok benövésem is van, ami nem szép. Különösen most a strandszezon elején. Kérlek, segíts, ha tudsz valami megoldást.

Üdvözlettel: Nóra"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Drusza!

Rengeteg hasonló levelet kapok mostanában, úgy fest, ez nagyon jellemző probléma, különösen most, hogy szem elé kerültek a lábak. Általános jó tanácsom viszont nincsen sajnos. Sok praktikát ismerek, vagy hallottam már innen-onnan, leírok párat, próbáld ki őket és majd elválik, hogy melyik jön be. Hiába tanácsolok egy dolgot csupán, simán lehet, hogy 10 emberből 5-nek jó, 5-nek pedig nem. Szó szerint a saját bőrödön kell megtapasztalni, hogy mi a célravezető megoldás, esetleg megoldások kombinációja.

A szőrtelenítésnek ma már ezer fajtája ismeretes. Erről korábban már írtam egy hosszú cikket, videóval, érdekes történelmi áttekintéssel. Így aztán a szőrtelenítési eljárásokról már nem ejtenék külön szót, viszont egy videómat azért ajánlom figyelmedbe. Ez a cukorgyanta otthoni elkészítéséről szól, ami egy szuper módja a szőrtelenítésnek!

http://videa.hu/player?v=sjZ4hlGvSLeBPNZr

Tehát miután mindenki kiválasztotta a számára legmegfelelőbb szőrtelenítési eljárást, és át is esett a procedúrán, rosszabb esetben jönnek a piros pöttyök, benövések és napokig tartó kipattogzott bőr. Pedig erre most nincs idő, mindenki tökéletesen sima, gyönyörű bőrt szeretne nyárra. Nos, mint mondtam, nincs általánosan elfogadott megoldás, talán csak egy: a rendszeres bőrradírozás. Készíts magadnak kényeztető bőrradírt és fürdés közben azzal frissítsd fel a testedet, radírozd le az elhalt hámsejteket, és csak ezután jöjjön a szőrtelenítés. A bőrradírt könnyedén meg tudod magadnak is csinálni otthon.

Íme pár recept bőrradírra:

- keverj össze egy marék tengeri sót olívaolajjal
- keverj össze cukrot mézzel
- keverj össze egy kis kávézaccot olajjal, vagy akár a kedvenc tusfürdőddel

Ha valaki lusta radírozni, gyorsabb munkát is végezhet egy dörzskesztyűvel, amivel minden fürdésnél kicsit átmasszírozhatjuk a lábunkat, testünket. Az alaposan előkészített bőrön aztán könnyebb a szőrtelenítés, kevésbé fájdalmas és a végeredmény is szebb lesz.

A most következő praktikákat modell barátnőimtől lestem el és igen hasznosnak bizonyultak, bátran ajánlom kipróbálásra őket:

- Ha valaki borotvát használ, érdemes előtte hajbalzsammal átkenni a bőrt, ettől a szőrszálak megpuhulnak, sokkal könnyebb lesz a munka és látványosan szebb, tartósabb a végeredmény. Piros pöttyöknek, vágásoknak és irritációnak nyoma sem lesz.
-Az is jó megoldás, ha aloe verából nyert hűsítő készítménnyel, vagy konkrétan magából a növényből nyert értékes, zselés aloéval kenjük át a bőrt szőrtelenítés után. Szépen nyugtatja a bőrt, különösen jó piros pöttyök, apró pattik ellen.
- Fontos a szőrtelenítés iránya, ugyanis ez is okozhat irritációt. Ha borotválsz, bármilyen furcsa is, az a legjobb, ha növekedéssel megegyező irányban szőrtelenítesz, ezt sokan fordítva csinálják.
- Csöppentsünk pár csepp teafaolajat a testápolónkba, amivel szőrtelenítés után szoktuk bekenni magunkat. A teafaolaj segít a bakteriális fertőzésekkel szemben, ezek okozzák részben a piros pöttyöket.
- A körömvirágkrém is csodákat művel az irritált bőrrel, bátran lehet használni!

Kedves Nóra, remélem, tudtam segíteni. Egy a lényeg, bármilyen módszerrel is szőrtelenítesz a bőrradírozás az egyik legfontosabb, ha el akarod kerülni a benövéseket. Heti kétszer elég radírozni, nem kell túlzásba sem esni. A piros pöttyök és irritált bőr ellen pedig többféle módszer létezik, válassz kedvedre.

Kellemes nyarat kívánok és gyönyörű lábakat!

Nóra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.