Sorozatunkban minden hónapban bemutatjuk az aktuális csillagjegy egy-egy híres szülöttjét, hogy megvizsgálhassuk: hol és miként jelentkeztek az életében a horoszkópjának jellegzetességei. A Nyilashoz egy legendás rajzfilmest választottunk.


A Nyilas jegy szülöttei a hagyományos karakterisztika szerint igazi idealisták, álmodozók, akiket folyton hajt a keresés vágya az új felfedezések felé. Walt Disney sem lehetett más, ha egyszer olyan műfajt választott magának és virágoztatott fel a munkásságával, amely akkoriban még gyerekcipőben járt, és nem látszott benne nagy perspektíva: az animációs filmezést. Walt Disney fiatalkorában még maximum rövid filmecskék készültek ezzel a módszerrel, jórészt karikaturisták és képregényrajzolók keze nyomán. Neki köszönhető, hogy az animációs filmgyártás igazi önálló műfajjá és iparággá vált Hollywoodban - ezt pedig jól jelzi az a tény is, hogy ő készítette a világon az első igazi egész estés rajzfilmet, a Hófehérke és a hét törpét 1937-ben. Amiről mindenki azt jósolta előtte, hogy meg fog bukni, ám Walt Disney hitt benne...

Forrás: AFP

A Nyilas típusú személyiségeket különösen taszítja mindaz, amit kisszerűnek, alantasnak éreznek. A világot maguk körül, és benne az embereket is szeretik olyannak látni, olyan szerepben elképzelni és "játszatni", amilyennek ők gondolják. Amikor pedig ez esetleg nem sikerül, nagyot csalódnak - és új szereplők és szerepek után néznek. Talán nem véletlen, hogy Walt Disney nem élőszereplős, hanem épp animációs filmeket készített: ebben a világban tényleg mindenki pont olyan lehetett, amilyennek ő szerette volna. Olyannyira, hogy egy idő után a Disney-filmeket bár bírálni is kezdték a túlságosan idealisztikus, cukormázas történeteikért. Disney-t egyébként egy gyerekkori élmény is vezette ebben: kisfiúként megölt egy baglyot, és ez annyira szörnyű trauma volt számára, hogy onnantól kezdte foglalkoztatni az állatok megszemélyesítése - továbbá megfogadta, hogy soha többet nem veszi el semmilyen teremtmény életét. Ehhez pedig a filmjeiben is igyekezett tartani magát.

A Nyilas nagyvonalú, maximalista, energikus, sikerorientált - nem véletlen, hogy számos vállalati vezető kerül ki ezen jegy szülöttei közül. Walt Disney pedig nemcsak korszakos rajzfilmrendező, de egy producer és egy cégbirodalom feje is volt egyben: a sikerei nyomán létrehozta a máig létező, saját nevét hordozó filmes vállalatot és megalapította a világ számos pontján létező Disneyland-hálózatot, hogy csak a fontosabbakat említsük.

Forrás: AFP

A Nyilas idealizmusából fakad az igazságszeretete is, valamint az a tulajdonsága, hogy hajlamos az ideáit másokon is számon kérni. Emiatt rossz esetben arrogáns és kioktató is lehet. Walt Disney privát énjéről keveset tudunk e téren, de a közszereplései erősítik ezen képet. A második világháború után ugyanis egyik alapítója és vezéregyénisége volt egy olyan antikommunista egyesületnek, amely az "amerikai szellem" megőrzését tűzte ki a céljául, többek között azzal, hogy segítette a sötét McCarthy-korszak hatóságait a vélt "baloldali ügynökök" elleni tevékenységben.

A Nyilasok idealizmusát szinte még számon is kérték Walt Disney-n a halála után. Elterjedt ugyanis egy legenda, hogy (a tudomány fejlődésében töretlenül hívő) Disney hibernáltatta a holttestét arra az esetre, ha egy későbbi korban lehetségessé válik az újraélesztés, ráadásul a hulla valamelyik Disneyland alatt rejtőzik. Nos, ez a legenda tényleg a képzelet szülötte - lehetséges, hogy pont néhány jó fantáziájú, álmodozó Nyilasé.

Egy tipikus Skorpió: Ady Endrehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121024-horoszkop-ezoteria-egy-tipikus-skorpio-ady-endre.html Aki megjövendölte a Kennedy-gyilkosságot - Jeane Dixon, a Fehér Ház jósnőjehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121009-jeane-dixon-a-feher-haz-josnoje.html Tudod, hol a párod erogén zónája? - Csillagjegye elárulja! (18+)http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101217-mi-izgatja-fel-a-csillagjegyek-szulottjeit-erogenhoroszkop.html