Ez a kedd egy valamit biztosan nyújt nekünk: csodás látványt hajnalban, tündöklő, fényes Holdat. Ha lemaradtál az augusztusi szuper teliholdról, most pótolhatod! 

A telihold a kívánságok, változások bevonzásának ideje, és ekkor sokkal könnyebb lemondani rossz szokásainkról, hibás beidegződéseinkről is.

Mi a szuperhold?
Akkor van hozzá szerencsénk, amikor a Föld és a Hold középpontja közti távolság kisebb, mint 361,863 km. 2014-ben augusztus 10-én volt a Hold a legközelebb a Földhöz, ekkor a középpontok közti távolság mindössze 356,896 km volt. A legteljesebb szuperhold-pillanat 18.09-kor következett be. Ekkor a Hold 30 százalékkal fényesebbnek, és akár 14 százalékkal nagyobbnak tűnhetett - úgy érezhettük, csak létrára kell állnunk, és akár meg is foghatjuk a fényes égitestet.
Szeptember 9-én kedden, 03.39-kor tetőzik a telihold a Halak jegyében. Fő irányvonala a spiritualitás, a rejtett képességek felszínre hozása és a megértés, az elfogadás fontossága, valamint a környezet ápolása, felfrissítése.

Kiemelkedően erős holdhatás – garantáltan sikeres varázslatok

A telihold napjain bátran lehet bűbájokat alkalmazni, jó dolgokat, örömöt bevonzani. Ezeken a különleges napokon, amikor az energetikai hatások növekedését közvetlenül is érzékeljük, egyenesen javallott, hogy a különféle mirákulumok erejét a magunk hasznára fordítsuk. Elsőként engedd el az összes rossz szokásod!

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az otthon mágiája - szabadulj meg a felesleges dolgoktól

Személyiséged tükre az otthonod. Ha zűrzavaros, káosz uralkodik benne, akkor te magad is az vagy legbelül. Ha rendezett, harmonikus, akkor te is könnyebben válsz kiegyensúlyozottabbá, így pedig a munkád, tanulmányaid jobb eredményeket fognak hozni, a lehetőségeid száma pedig garantáltan gyarapszik. Ha otthonod energiái akadoznak, akkor a te testi, lelki és szellemi egységed megbomlik. Épp ezért a mostani teliholdnál engedd el a gondokat, s invitáld be életedbe a jót.
Már hétfőn (8-án) este végezz otthonodban tértisztítást, ez segítségedre lesz abban, hogy jobban érezd magad a bőrödben, kipihentebb légy, s megtaláld az örömöt önmagadban vagy épp a családodban.

Harangszóval űzd el a negatív energiákat

Takaríts ki, szabadulj meg a lomoktól, gyújts gyertyát, füstölőt, teremts békés hangulatot, esetleg hallgass kellemes, relaxációs zenét. Tárd ki szélesre az ablakokat, engedd be a lakótérbe a friss energiákat.
A tűz energiájának hatására a negatív csí fellazul, s könnyebben megmozdítható, eltávolítható a lakótérből. A friss virágok, a tiszta víz, továbbá só elhelyezésével gyakorlatilag felszenteljük a teret, így megnyitva az utat a pozitív hatások beáramlása előtt. Használhatsz kellemes hangú harangot, amelynek csengetésével a negatív energiák szó szerint elillannak.
Lényeges eleme ennek a rituálénak, hogy tilos a sietség! Érezni kell, ahogy a tested reagál az energia áramlására, esetleg izzadni kezdesz, meleged lesz, és meglepően örömteli lesz ismét leülni a kanapéra, ahol sosem szeretted tölteni az időt, valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva…
A tértisztítást követően érezned kell, ahogy az otthonod szinte ragyog, mintha kifestettél volna. Átjárja a szeretet és a béke - hát kell ennél több?