Kék foltok és horzsolás szex után? Most kiderült, mi okozza

Forrás: Thinkstock -
szex horzsolás sérülés dopamin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy randioldal felmérése szerint az emberek 40%-ának vannak vagy voltak már szexuális sérülései. Most arra is választ kaphatsz, miért keletkeznek ezek.

Te is találtál már magadon kékes-lilás foltokat vagy horzsolásokat szex után? Nyugi, nem te vagy az egyetlen. A Meetville.com online randioldal új felmérése szerint 10-ből 4 embernek vannak vagy voltak már ilyen sérülései, amelyeket a pillanat hevében észre sem vett, csak az aktus után vagy másnap reggel.

Forrás: Thinkstock

Egy szakértő szerint a dopaminszint megemelkedése, valamint serkentő és ébresztő hatása a felelős azért, hogy nem realizáljuk a nem nagyfokú fájdalmat szex közben. Ez a hormon olyan hatást fejt ki, mint az endorfin: blokkolja a fájdalmat. A szakértő szerint a dopaminon kívül a szex közbeni fokozottabb véráramlás és a tudatmódosító szerek használata is elősegíti a sérülések kialakulását.

Persze, fontos, hogy figyelj a partneredre, hogy ne okozz neki se érzelmi, se tényleges fizikai sérülést. A szakértő felhívja a figyelmet, hogy abban az esetben, ha az aktus közben vagy utána valamelyik fél vérezne, mindenképpen forduljon orvoshoz!

Fagyási sérülés a hüvelyben, szemgyulladás a spermától - íme, a legdurvább szexbalesetek. Ha elmúltál 18 éves, kattints IDE a részletekért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.